Berna Laçin'in idam tweet'ine AKP'li Alişan'dan beklenen tepki

AKP'li oyuncu Alişan, idamla ilgili sözleri nedeniyle Berna Laçin'e yönelik sosyal medyada yapılan lince katıldı.

Berna Laçin'in idam tweet'ine AKP'li Alişan'dan beklenen tepki

Oyuncu Berna Laçin, cinsel istismar suçlarının son dönemde gündemden düşmemesiyle yeniden başlayan “idam cezası gelsin” tartışmalarına “İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı!” diyerek tepki gösterdi.

Berna Laçin, “İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar,psikiyatrlar, psikologlar,toplum bilimciler ,hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!” şeklinde tweet attı.

Laçin, tweet’i sonrası gericilerin yoğun tepkisine uğradı. Bunun üzerine oyuncu ”İslamiyet ile ilgili tek kelime etmedim, kendi dinime niye laf edeyim!Deli miyim! Medine’yi bir şehir olarak söyledim! İçindeki kutsalı ayrı şehirlerin bugünki toplum düzeni içinde yaşayanlar ayrı! Medine’de yaşayan Arapları kutsal saymak nasıl bir anlayış! Art niyetin de böylesi!” diye yazdı.

ALİŞAN GERİ KALMADI

Erdoğan hayranı ve AKP’li ünlü Alişan da fırsatı kaçırmayanlar arasında yer aldı. Alişan, Laçin’e “Orada peygamber efendimiz yatıyor Berna hanım!!! Bu benzetme peygamber efendimizin yattığı yere bir hakaret!!” diye yazdı.

Alişan, Laçin’in sorunun çözümü için bilim insanlarını adres göstermesi için de “Ne anlatacak doktorlar, psikologlar?” diyerek kendisinden beklenen yorumu yaptı.