Berat Albayrak'a Yüksek Askeri Şura üyeliği!

Resmi Gazete'nin bugün yayınlanan sayısıyla 7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yürürlüğe girdi.

Berat Albayrak'a Yüksek Askeri Şura üyeliği!

Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan sayısıyla 7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yürürlüğe girdi. Devlet Denetleme Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu, Savunma Sanayii Başkanlığı gibi pek çok kuruma dair çıkarılan kararnamelerin en dikkat çekeni ise Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) yapısına dair değişiklikler içeren kararname oldu.

8 numaralı Kararname’nin 2 maddesinde “Yüksek Askeri Şura’nın üyeleri; Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet Komutanlarıdır” ifadeleriyle YAŞ’ın yapısının değiştirildiği anlaşıldı.

Önceki yapıda YAŞ üyesi olarak tanımlanmayan Hazine ve Maliye Bakanı, ilgili kararname ile artık Yüksek Askeri Şura üyesi olarak tanımlanıyor. Yeni kabinedeki duruma göre Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Berat Albayrak artık YAŞ toplantılarında yerini alacak.

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan 7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınan önemli kararlardan bazıları ise şöyle:

Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) yapısı yeniden düzenlendi, Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı da Yüksek Askeri Şura üyesi oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanı’na bağlandı.

YÖK üyeliğine Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik seçildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne Cumhurbaşkanlığı kararıyla Prof. Dr. Nuri Aydın, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Erol Özvar atandı.

TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı