Berat Albayrak'a iki yardımcı geldi: 'Kariyer'leri şaşırtmıyor...

Hazine ve Maliye Bakan yardımcılıklarına, AKP'li Nureddin Nebati ve özel sektörden Osman Dinçbaş atandı.

Berat Albayrak'a iki yardımcı geldi: 'Kariyer'leri şaşırtmıyor...

Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan bakan yardımcılığı görevlerine atama yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, söz konusu görevlere Nureddin Nebati ile Osman Dinçbaş’ın atamaları gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına getirilen Nurettin Nebati daha önce AKP Genel Başkan Yardımcılığı ve bir dönem öncesinde de AKP İstanbul Milletvekilliği yapmıştı. AKP’nin patron örgütü MÜSİAD’da Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulunan Nebati’nin halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi olduğu biliniyor.. Nebati aynı zamanda gerici İlim Yayma Cemiyeti’nin aktif bir üyesi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına getirilen bir diğer isim olan Osman Dinçbaş ise İngiliz sermayeli büyük bir şirketteki yöneticilik kariyeriyle dikkat çekiyor. İngiltere merkezli Ernst & Young’ın İstanbul ofisinde 1984 yılında denetim asistanı olarak kariyer hayatına başlayan Osman Dinçbaş, daha sonra ABD Hartford ve New York ofislerine geçerek, ABD’de toplam üç yıl süreyle görev yapmış. Dinçbaş, 1998 yılında Türkiye’de denetim ortaklığının yanı sıra, Yönetim Danışmanlığı bölümünü kurma görevini üstlenmiş. 2002 yılında ise Ernst & Young Türkiye’de Operasyonlardan Sorumlu Yönetici (COO) olarak atanmış. Aynı zamanda, Ernst & Young Güneydoğu Avrupa Bölgesi Yönetim Komitesi Üyesi ve Bölge’nin İnsan Kaynakları Başkanı olarak görev yapmış. 2003 yılı sonunda Ernst & Young Türkiye Genel Müdürlüğüne terfi eden Osman Dinçbaş bu görevini 2010 yılı sonuna kadar sürdürmüş. 2011 yılı boyunca Pazar ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak görev yapmış ve 2012 yılının Ocak ayında kendi işini kurmak üzere Ernst & Young’dan ayrılmış.