Berat Albayrak: Yaşadığımız ataklarla başka ülkeler karşılaşsa büyük krize düşerdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Hedef 2023 Türkiye' isimli zirvede yaptığı konuşmada "kriz"in etkilerinin azaldığı mesajını vermeye çalıştı.

Berat Albayrak: Yaşadığımız ataklarla başka ülkeler karşılaşsa büyük krize düşerdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul’daki ‘Hedef 2023 Türkiye’ zirvesinde ekonomideki son duruma ilişkin patronlara seslenip Hükümet’in değerlendirmelerini açıkladı.

“Ekonomimizi adım adım kurtaracağız” diyen Albayrak, enflasyon, kur ve faiz açısından kötü bir dönemin geride kaldığını öne sürdü.

Enflasyonla mücadeleye değinen Albayrak, 16 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamlarına rağmen “Enflasyonla mücadele için yaptığımız çağrılar sonucunda başlatılan destekler seferberliğe dönüştü. Enflasyonla mücadelede önce ekim, ardından kasım ve aralıkta aşağı yönlü seyir sürecek. Bu sürecin sonunda enflasyon ve faizden ekonomimizi adım adım kurtardığımızı göreceksiniz.” dedi.

Ülkeye yönelik yoğun ekonomik saldırı yaşandığını öne süren Albayrak, “Ağustos ayında yaşanan süreç Türkiye’nin maruz kaldığı en büyük ekonomik saldırıdır. Türkiye 12 Eylül’de bile olmayan bir ekonomik operasyona maruz kaldı.” dedi.

Bu “saldırı havası”nın dağılmaya başladığını belirtip diyen “Yatrıımcıların ekonomimize güveni her geçen gün artmaya başlıyor. Bu ataklarla herhangi bir ülke karşı karşıya kalsaydı büyük bir krize düşerdi. Ancak Türkiye çok güçlü bir şekilde güvenini kazanacak bir süreci ortaya koydu. Dövizde aşağıya yönlü bir seyir kendini göstermeye başladı.” şeklinde konuştu.

Son dönemde gıda sektörünce özellikle en çok tepki çeken meyve sebze fiyatlarındaki büyük fiyat artışlarına da değinen Albayrak, “Hal Yasası çok yakın süreçte Meclis gündemine gelecek. Artık komisyonculuk tarihe karışacak, satışta rekabet üst düzeye çıkacak” açıklamasında bulundu.