Berat Albayrak Fransa'da: ABD yaptırımlarına karşı ortak duruş kararı aldık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransa Finans Bakanı Bruno La Maire ile yaptığı görüşme sonrası, "iki müttefik olarak bölgesel ve küresel bu adımlar karşısında ortak duruş gösterme kararı aldık" dedi.

Berat Albayrak Fransa'da: ABD yaptırımlarına karşı ortak duruş kararı aldık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransa Finans Bakanı Bruno La Maire ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın açıklamasında bulundu.

Albayrak, “Görüşmemizde ana gündem maddemiz Amerika’nın son dönemde aldığı yaptırım kararlarıydı” derken, “Bugün iki müttefik olarak bölgesel ve küresel bu adımlar karşısında ortak duruş gösterme kararı aldık” açıklamasında bulundu. Albayrak, sözlerinin devamında da “Bugün itibariyle iki ülkenin aldığı kararların ardından ekonomik ilişkilerimiz daha da geliştireceğiz. Öncelikle 14 milyar dolar olan işbirliği hacmimizi 20 milyar dolara çıkaracağız. ABD’nin aldığı sert kararların ardından Avrupa ve müttefiklerimiz rahatsızlıklarını belirtti. Dolasıyla farklı ticari faliyetler ve yöntemler denemek zaruri olmuştur. Bu çerçevede ortak hareket etme hakkında konuştuk. Son yıllarda Türkiye ve Avrupa Birliği’nin birlikte hareket etmesi, ilişkilerin de başka bir faza yükselmesine sebep olmuştur” dedi.

Bakan Le Maire’nin İran anlaşmasında da önemli rol oynadığını öğrendiğine dikkat çeken Albayrak, “Türkiye güvenli liman olarak bu durumdan son derece memnun. İran konusunda da Amerika’nın aldığı pozisyon hakkında aynı fikirlere sahibiz ve duruşumuz aynı. Kazan-kazan ilişkilerimizin son dönemde zirve yaptığı Fransa ile aynı fikirleri paylaşıyoruz. Türkiye’nin önümüzdeki günlerde çok güçlü adımlar atacağından paydaşlarımızın şüphesi olmasın. Ben bu vesileyle dostumu Türkiye’ye davet ettim. İstanbul’u hiç görmemiş. Kendisini İstanbul’da ağırlayacağız.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN İSTİKRARI AVRUPA’NIN ÇIKARINA”

Fransız Bakan La Maire ise  “Türkiye’de durumun istikrar kazanması Avrupa ve Türkiye’deki herkesin çıkarına. Türkiye’nin mümkün olan tüm araçlar ile yapısal reformları gerçekleştirmesi önemli.” dedi.