Berat Albayrak: Yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı"nı açıklıyor.

Berat Albayrak: Yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı” tanıtım toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra patronların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Albayrak, “enflasyonlamucadele.org.tr” isimli bir site kurulduğunu açıkladı.

Albayrak’ın sunumunda öne çıkan satır başları şöyle:

-Türkiye ağustos ayı ile birlikte doğrudan para birimine yönelik spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmış, ardından etkin bir mücadele içine girmiştir. Ağustos ayında başlayan ve eylülde etkisini hissettiren aksiyon ve adımlarımızla piyasaların adımları gerçekleştirmiştir.

-Bugün açıklayacağımız programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız. Spekülatif ataklar ağustos ve eylül ayı ile birlikte püskürtülmüştür.

“NORMALLEŞME SAĞLANACAK”

-Yatırımcı güvenini çok ileriye taşıyacağız. Şimdi sıra kur dalgalanmalarında dengelenmeyi sağlamakta. Kurdaki hareket fiyat geçişkenliği oluşturdu. Eylül ayı enflasyon rakamları uzmanları da şaşırtacak şekilde yüksek geldi.

-Fiyatlarda normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Spekülatif ataklarla oluşan bu tablo hiç kimsenin çıkarına değil. Bugün kar artırma amacıyla yapılacak her girişim, yakın gelecekte daha büyük zararlara neden olacaktır.

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK”

-Bütün paydaşların birlikte kazandığı bir tablo oluşturacağız. İşsizliğin artmaması için neler yapabiliriz bunları da çalıştık.

– Tüm firmalarımızdan yüzde 10 indirim yapmalarını istedik. Bu mücadeleye katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını beyan etti. Burada enflasyon sepetinde bulunan ürünlerin tüm markaları var. Bu mücadeleye sahip çıkın, omuz verin. Bu kapsamda bir internet sitesi kurduk.

-Yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak.

‘BANKALAR KREDİLERDE YÜZDE 10 İNDİRİM YAPACAK’

-Bekleyen KDV iade ödenme süreçlerini çok ciddi hızlandırarak yıl sonuna kadar neticelendirmeyi taahhüt ediyoruz.

-İşçi çıkarmalarının önüne geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz.

-1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacağını söyledi.

http://gazetemanifesto.com/2018/hukumet-istedi-zincir-marketler-yuzde-10-indirim-karari-aldi-211075/