Berat Albayrak: Almanya Ekonomi Bakanı'nın açıklamalarından memnuniyet duydum

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "ABD'de Türkiye'ye karşı son eylemlere ilişkin Almanya Ekonomi Bakanı'nın açıklamalarından memnuniyet duydum" dedi.

Berat Albayrak: Almanya Ekonomi Bakanı'nın açıklamalarından memnuniyet duydum

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD’de Türkiye’ye karşı son eylemlere ilişkin Almanya Ekonomi Bakanı’nın açıklamalarından memnuniyet duydum. İyi niyet ve diplomasiyi savunan siyasiler, Almanya ve AB ile ilişkilerimize Türk halkının güvenini güçlendirecek.” dedi.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Bild Am Sontag‘a verdiği röportajda, ABD’nin Türkiye’ye yönelik ek gümrük vergisi yaptırımlarıyla ilgili olarak “Bu ticaret savaşı, ekonomik büyümeyi yavaşlatıyor, yıkıyor ve yeni belirsizlikler yaratıyor” diyerek tepki açıklamasında bulunmuştu.

Altmaier, kendisine yöneltilen “Alman Hükümeti’ne “Nazi praktikleri uyguluyor” suçlaması yönelten ve Alman vatandaşlarını yasadışı bir şekilde tutuklattıran bir Devlet Başkanına biraz fazla saygı göstermiş olmuyor musunuz?” şeklindeki soruya da  “Ben, Türkiye’de faaliyet gösteren 7 bini aşkın Alman şirketinin çıkarlarını temsil ediyorum”  vurgusu yaparak yanıt vermiş ve “Biz Türkiye’nin demokratik ve istikrarlı bir ülke olmasını istiyoruz. Güçlü ekonomik ilişkiler buna katkı sağlıyor. Türkiye Avrupa’da güvenlik ve güvenirliği temsil ediyor ve Ankara ile göç konusunda son derece başarılı bir işbirliğimiz var. Türkiye’de seçimler bitti ve şimdi tekrar sükunete ve nesnelliğe dönme fırsatımız var.” ifadelerini kullanmıştı.