Berat Albayrak Alman Ekonomi bakanı ile görüştü: Dünyaya örnek olacak bir noktadayız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Ankara'da bir araya geldi. İki bakan ortak açıklama yaptı.

Berat Albayrak Alman Ekonomi bakanı ile görüştü: Dünyaya örnek olacak bir noktadayız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Ankara’da bir araya geldi.

Bakanlar toplantı ardından açıklama yaptı. Albayrak’ın açıklamasında iki ülke arasındaki “işbirliği”ne yaptığı övgü dikkat çekerken, Alman bakan da “zor zamanlar” olmasına rağmen ticari ilişkileri sürdüreceklerini söyledi.

Bakan Albayrak, “Türkiye ve Almanya iki çok önemli ülke. Bugün müttefikliğimiz ve ekonomik iş birliğimiz itibariyle dünyaya örnek olacak noktadayız. Ekonominin her alanında işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Almanya, Türkiye’nin en büyük ticari partneri. Dünyaya örnek olacak bir noktadayız. Alman firmaların Türkiye’deki yatırımlarını büyütmek istiyoruz.” dedi.

ALTMAİER: TİCARİ İLİŞKİLERİ ZOR ZAMANLARDA DA SÜRDÜRECEĞİZ

Bakan Albayrak’ın ardından söz alan Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ise, “İki ülke çok önemli ticaret partneri. 7.500’den fazla Alman şirketin Türkiye’de yatırımı bulunuyor. İkili ilişkileri geliştirmede kararlıyız” dedi.

Alman bakan sözlerine ” Ticari ilişkileri zor zamanlarda da sürdürmeye kararlıyız. İşbirliğimiz için yeni imkanları konuştuk. Şirketlerin daha fazla yatırıma teşvik edilmesi için alınması gereken konuları konuştuk.” ifadeleriyle devam etti.