Bekir Bozdağ'dan 'sefer görev emri' ve 'BBP' açıklaması

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Cumhur İttifakı'nda BBP'nin yer alıp almayacağı ve 'sefer görev emri' ile ilgili konulara yanıt verdi.

Bekir Bozdağ'dan 'sefer görev emri' ve 'BBP' açıklaması

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “sefer görev emri olanlar hazır olsun” açıklaması için “Şu anda sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç yoktur” diye konuştu.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, Erdoğan’ın sözkonusu açıklaması için “Afrin’e sefer görev emri olanların gitmesine ihtiyaç olmadığını sayın cumhurbaşkanımızı o konuşmasında açıklıyor. Milletimizin bir talebi var. Cumhurbaşkanımızın her konuşmasında “Reis bizi Afrin’e götür” tezahüratları oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu taleplere yönelik bir cevabıdır. Sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç bulunmamaktadır.” dedi.

‘CUMHUR’ İTTİFAKI

Seçim ittifakı düzenlemesiyle ilgili temsilde adalet eleştirilerini yorumlayan Bozdağ şunları söyledi: “Temsilde adaleti gözeten bir formül ortaya kondu. İsteyen parti istediğiyle ittifak yapabilir. Parti konusunda bir sınırlama yoktur. Yasal zeminde imkanı dileyen dilediği şekilde kullanır. İradeleri engelleyen bir şey kesinlikle yoktur.”

Bozdağ, Büyük Birlik Partisi’nin ittifakta nasıl yer alacağına ilişkin olarak, “Destici ittifakta yer alacağını ifade etti. Nasıl yer alacağını konuşmak için şu anda erken. Vakti gelince konuşulacaktır” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/25/mhpli-kalayci-bbpnin-ittifaka-katilmasini-uygun-bulmuyoruz/

http://gazetemanifesto.com/2018/02/25/erdogan-sefer-gorev-emri-ciktigi-zaman-basta-sahsim-olmak-uzere-yola-cikariz/