Bekir Bozdağ: Onlar iyi okusun

Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nın BMGK'da alınan 'Suriye'de ateşkes' anlaşmasının dışında olduğunu söyledi

Bekir Bozdağ: Onlar iyi okusun

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı’nın BMGK’da alınan ‘Suriye’de ateşkes’ anlaşmasının dışında olduğunu söyledi. Bozdağ “Bizim okumamız açıktır. Eminim Amerikan sözcüleri kendileri iyi okumuyor demektir. Bir daha okumalarında fayda var.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Suriye’de ateşkesle ilgili alınan karar için “Ateşkes tüm Suriye’de geçerli, Türkiye’nin BMGK’da kabul edilen tasarıyı iyi okuması lazım” dedi.

“İyi okuduk”

Bu ifadelere cevap veren Bozdağ da ateşkesin Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nı engellemediğini söylerken “Biz kararı okuduk, iyi okuduk. Sayılan yerler arasında Afrin yok. DEAŞ’la ve bununla alakalı örgütler bu ateşkesin dışındadır. Bizim okumamız açıktır. Eminim Amerikan sözcüleri kendileri iyi okumuyor demektir. Bir daha okumalarında fayda var. Bu karar Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı etkilemeyecektir. Çünkü bizim değerlendirmemize göre Zeytin Dalı Harekatı bu kapsamın dışındadır” dedi.

Erken seçim açıklaması

Bozdağ, erken seçim iddiaları için de “Daha önce bir kere erken seçim oldu, esasında çaresizlikten alınmış bir çare seçimidir. Türkiye’nin önünü açmak için yapılan bir seçimdi. Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. AK Parti’nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Bu geleneğe alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın” dedi.