Bekir Bozdağ: OHAL'in uzatılması ihtiyacı ortadadır

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "OHAL'in uzama ihtiyacı ortadadır." diyerek, OHAL'in 7. kez uzatılacağının sinyalini verdi.

Bekir Bozdağ: OHAL'in uzatılması ihtiyacı ortadadır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edildikten sonra tam 6 kez uzatılan OHAL’e ihtiyacın devam ettiğini söyleyerek, ” TBMM kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir” dedi.

Bir televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniforma giydiği ve ünlülerle birlikte ziyaret ettiği sınır karakolu ziyaretine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanı başkomutan. Asker elbisesini giyemez mi? Orada yer alan Mehmetçiklerin başkomutanı cumhurbaşkanı. Bundan rahatsız oluyor. Niye onur duymuyorsun?” diyen Bozdağ, “Terörle mücadelede askerimizin yanındayız diyorlar. Bu teşekkürü hak eden bir davranıştır. Ben beklerdim ki Zeytin Dalı Harekatı devam ederken Kılıçdaroğlu oraya gitsin de bir kamuflaj da o giysin, Mehmetçiğe destek versin. Şimdi TSK büyük bir kahramanlık ortaya koymuş, o başarıdan rahatsızlık nedeniyle sanatçılarımıza da büyük bir saygısızlık yaptı. Burada bir rezillik varsa ki var Sayın Kılıçdaroğlu’nun sanatçılarımıza yaptığıdır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının devamında “OHAL’in uzama ihtiyacı ortadadır” diyen Bozdağ, “TBMM kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir” ifadesini kullandı.