Bekir Bozdağ: Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını kargalara sormak lazım

AKP ile 'türban siyaseti'nde yarışa giren CHP'ye Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan tepki geldi.

Bekir Bozdağ: Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını kargalara sormak lazım

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun üniversitelerde türban serbestisini kendisinin sağladığına yönelik sözlerine yanıt verdi.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘üniversitelerdeki başörtüsü sorununu ben ortadan kaldırdım’, dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Onu kargalara sormak lazım, herhalde epey gülüyordur kargalar.” diye yanıt verdi.

Meclis’te “başörtüsü sorunu”nu çözdüklerinde, CHP’nin itiraz etme hakkı olduğu halde bunu yapmadığını anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

“Ama itiraz edecek gücü var mıydı? Yoktu. Dün her şeye itiraz etti, mahkeme mahkeme taşıdılar ama netice alamadılar. AK Parti’nin gücü, kararlılığı ve iradesi karşısında ve milletimizin başörtüsü zulmüne karşı koyduğu tavır karşısında CHP ne yaptı? Sesini çıkaramaz hale geldi. Ama bazı vekilleri, bazı kişiler Danıştaya gidip bizim yönetmeliğin iptali için itirazda bulundular. Şu anda eğer üniversitelerde, yargıda, Meclis’te, kamuda başörtüsü hürriyeti varsa, herkes dilediği kıyafeti giyiyorsa, bu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun liderliğindeki AK Parti sayesindedir. Eğer cumhurbaşkanımız olmasaydı, AK Parti olmasaydı şu anda ne Meclis’te başörtülü bir hanımefendi olurdu, ne üniversitelerde başörtülüler bugün okuyabilirdi, ne yargıda, ne de kamuda başörtülü bir vatan evladı çalışma fırsatı bulabilirdi. bunların hiçbiri olmazdı.”