Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın laikliği nasıl çiğnediğini böyle anlattı!

AKP'nin kararlarında laiklik ilkesini nasıl ayaklar altına aldığını bizzat Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ dile getirdi.

Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın laikliği nasıl çiğnediğini böyle anlattı!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “ne kadar dindar” olduğunu anlatmaya çalışırken, anayasada güvence altında alınmış olan laiklik ilkesini yeri geldiğinde nasıl hiçe saydıklarını kendi ağzıyla itiraf etti.

34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda konuşan Bekir Bozdağ, Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde sarfettiği “İslam’ın güncellenmesi gerekir” sözünden sonra kimi dinci çevrelerden eleştiri alması üzerine “Cumhurbaşkanımızın imanını, ihlasını, amelini, Kuran’a ve sünnete sadakatini, Allah ve Resulüne olan sevgisini ve bağlılığını, gerektiğinde bunlar için canını feda etmekten çekinmeyecek bir imana sahip olduğunu kimse tartışamaz. Kimsenin bunu tartışmaya hakkı yoktur.” dedi.

‘DİNE GÖRE DEĞERLENDİRİN’

“Ben yanında, yakınında olan birisi olarak söylüyorum.” diyen Bozdağ,  sözlerinin devamında da laiklik ilkesini çiğneyişlerini şu sözlerle açıkça dile getirdi: “Kaç defa sn. Cumhurbaşkanımız, bana ve benim gibi arkadaşlarıma, “Bakın biz devleti yönetiyoruz. Pek çok konu hakkında karar alıyoruz. Anayasaya elbet bakacağız. Ama öte yandan da inancımızın gereklerine de bakacağız. Ona da bakın. Ona göre değerlendirmelerinizi yapın” demiştir.”

http://gazetemanifesto.com/2018/03/13/tkh-turkiye-cumhuriyeti-seriat-devleti-degildir/