Bekçilere komando eğitimi verilmeye başlandı

İstanbul'da "ani gelişen olaylar"a müdahale edilebilmesi için yaklaşık 16 bin polis ve bekçiye komando eğitimi verildi. 

Bekçilere komando eğitimi verilmeye başlandı

İstanbul’da “ani gelişen olaylar”a müdahale edilebilmesi için yaklaşık 16 bin polis ve bekçiye komando eğitimi verildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatı doğrultusunda Eğitim Şube Müdürlüğü’nün koordine ettiği eğitime il genelinde görev yapan amir, polis ve bekçiler katıldı. Kursiyerler kendi beylik tabancaları ve görevde kullandığı uzun namlulu tüfeklerle eğitim yaptı. ‘Acil müdahale, Şüpheli kişi, Araç durdurma ve Güvenli müdahale’ adlı eğitimle görevlilerin silah kullanmak zorunda kaldığı olaylarda suçlulara en az zararı vererek etkisiz hale getirmek, “ani gelişen olaylar” olarak tarif edilen olaylara karşısında da refleks olarak “düzgün silah kullanmalarının sağlanması ve silah kullanma becerilerini artırması” amaçlanıyor.

Eğitimine katılan kursiyer polislere tabanca ve uzun namlulu silahlarla ‘Operasyonel atış teknikleri’, ‘Hareketli hedefe atış’, ‘Tek elle atış’, ‘Şüpheli kişi ve araç durdurma’, ‘Arama ve güvenli müdahale’, ‘Bina içi arama’, ‘Şahıs ve araç arama teknikleri’ ile ‘Yakın alan çatışma eğitimi’, ‘Şüpheli paketlere karşı güvenlik tedbirleri’, ‘El yapımı patlayıcılara karşı harekat tarzı’, ‘Pusudan kurtulma’, ‘Ani gelişen olaylara karşı harekat tarzı’, ‘Terörizme karşı önemli tesislerin korunması’ gibi pek çok eğitim verildi.

ANKARA’DA DA ‘ÖZEL HAREKAT’ EĞİMİ VERİLMİŞTİ

Ankara’da Mayıs ayında göreve başlayan bekçiler, Özel Harekat Şubesi tarafından aday eğitiminden geçirilirken, tabanca ile kısa ve uzun namlulu otomatik silahları her ortam ve şartta kullanmaları konusunda çalışma yapılmıştı. Bu eğitime neden gerek duyulduğu tartışma konusu olurken, özel harekât polisi tarafından verilen eğitimlerde bekçi adaylarının, spor, kondisyon, silah mekaniği, atış disiplini, gece ve gündüz atışı, gece ve gündüz silahlı olaylara müdahale, araç ve şahıs durdurma-arama, önlem geliştirme ve kişisel güvenlik tedbirleri gibi birçok alanda eğitildiği açıklanmıştı.