'Bedellide 21 gün ısrarının sebebi yandaş tekstil firması'

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, bedelli askerlik düzenlemesinde 21 gün ısrarına ilişkin önemli bir iddiada bulundu.

'Bedellide 21 gün ısrarının sebebi yandaş tekstil firması'

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AKP ‘nin bedelli askerlikte 21 gün temel eğitim ısrarının arkasında, Konya’da üretim yapan Albayrak grubuna ait Ereğli Tekstil firmasının olduğunu söyledi.

Bedelli askerlik görüşmeleri sırasında Meclis’te konuşan Yalım’ın açıklamasına göre, TSK’nın kamuflaj ihtiyacının yüzde 40’ını tek başına karşılayan yandaş Albayrak, yüzbinlerce kişinin başvuracağı bedelli askerlik sonrası önemli bir gelir elde edecek.

Konuşmasında “Neden yirmi bir günde ısrar ediyor Cumhurbaşkanı? Bu benim kendi fikrim değil ancak gelen talepleri de biz halkın Meclisi’nde, milletin vekili olarak dile getirmek zorundayız” diyen Yalım, “Bakın, bir tane firma var Konya’da, Ereğli Tekstil. Türk Silahlı Kuvvetlerinin elbise ihtiyacının yüzde 40’ını tek başına karşılıyor. İşte, bu firmanın yönetim kurulu benim dikkatimi çekti, sizlerle paylaşmak istiyorum. Yönetim Kurulu: Faruk Albayrak, Muzaffer Albayrak, Mesut Muhammed Albayrak. Acaba yirmi bir gün temel mecburiyeti bir yerlere mi dayanıyor? Takdir sizlerin diyorum” ifadelerini kullandı.

Yenişafak gazetesinin de sahibi olan Albayrak’ın yönetim kurulu şöyle:

Faruk Albayrak – İBB Spor Yönetim Kurulu ve Albayraklar Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Muzaffer Albayrak- Albayraklar Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Mesut Muhammed Albayrak – Albayraklar Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Ömer Bolat – AKP MYK üyesi ve Albayraklar Holding CEO’su