Bedelli askerlikte gün sayısı belli oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerle bedelli askerlikte gün sayısı belli oldu. 28 gün olarak öngörülen askerlik şartı, 21 güne indirildi.

Bedelli askerlikte gün sayısı belli oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmelerle bedelli askerlikte gün sayısı belli oldu.  Askerlik Kanunu, bedelli askerlik, sağlık çalışanlarına yıpranma payı, tabip ve diş hekimi emeklilerine ek ödeme, KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifinin tümü üzerinde görüşmeler tamamlandı. Yaklaşık 6 saat süren görüşmeler sonucunda, özellikle bedelli askerlikle ilgili önemli kararlar alındı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklif sahibi olarak düzenlemeye yönelik eleştirileri yanıtladı.

Bedelli askerlikte gün sayısı 21 gün olarak belirlendi

Teklifin tümünün üzerinde yapılan görüşmelerin ardından teklifin maddelerine geçildi. Teklifin ilk iki maddesi, dövizle askerlik ve bedelli askerlikle ilgili düzenlemeleri içeriyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda verilen önergeyle, bedelli askerlikten yararlanmak için 28 gün olarak öngörülen askerlik şartı, 21 güne indirildi.

MHP “kalsın” oyu verdi

CHP tarafından eğitim süresinin komple kaldırılmasına dönük teklif verildi. CHP’nin eğitim kaldırılsın teklifine 11 CHP, ‘İyi Parti’ ve HDP’li vekil destek verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “28 güne ne gerek var” sözlerine rağmen komisyondaki MHP’li vekiller farklı hareket etti. AKP ve MHP’li 15 vekil 21 günü kaldıran önergenin aleyhinde oy kullandı.