Bedelli askerliğe öğrenci düzenlemesi

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri için temel askerlik eğitimlerinin tatil dönemlerine kaydırılabileceği belirtildi.

Bedelli askerliğe öğrenci düzenlemesi

TBMM’ye sevk edilen bedelli askerlikten yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri için temel askerlik eğitimlerinin tatil dönemlerine kaydırılabileceği belirtildi.

Hürriyet’ten Turan Yılmaz’ın haberine göre, bedelliden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri için temel askerlik eğitimlerinin tatil dönemlerine kaydırılabileceği belirtildi. Bedelli teklifinin altında imzası bulunan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, öğrencilerin okullarındaki eğitim süreçlerinin etkilenmemesi için bu yönde bir uygulamaya gidilebileceğini belirterek, “Başvurular sırasında öğrenciler durumlarını belirteceklerdir. Öğrencilerden gelecek bu talepler de bakanlık tarafından mutlaka dikkate alınacak ve buna göre bir planlamaya gidilecektir” dedi. Çalışanlar için de öncekilerden farklı olarak temel askerlik eğitimi süresince ücretsiz izinli sayılmaları uygulaması öngörüldü.

http://gazetemanifesto.com/2018/07/20/hulusi-akardan-bedelli-askerlik-aciklamasi-191606/