BDDK, SWAP işlemlerine sınırlama getirdiğini açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) SWAP işlemlerine sınırlama getirdiğini açıkladı. Böylece, döviz cinsi varlıkları değiştirme işlemlerine sınırlama getirilmiş oldu. Açıklamaya göre, yapılacak yeni işlemler, yasal öz kaynakların yüzde 50'sini geçemeyecek.

BDDK, SWAP işlemlerine sınırlama getirdiğini açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) SWAP işlemlerine sınırlama getirdiğini açıkladı. Böylece, döviz cinsi varlıkları değiştirme işlemlerine sınırlama getirilmiş oldu. Açıklamaya göre, yapılacak yeni işlemler, yasal öz kaynakların yüzde 50’sini geçemeyecek.

BDDK tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swaplarından, işlemin başlangıç tarihinde spotta yurtiçi bankaların TL verip döviz aldıkları swap işlemleri ile yine bu mahiyetteki swap benzeri (spot + vadeli döviz işlemi) işlemler toplamı bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %50’sini geçemeyecek olup, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacak ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemler yenilenemeyecektir. Söz konusu oran günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”