BBS'de sendika düşmanlığı: İşçiler direnişle karşılık verdi

Gebze'de BBS Metal'de çalışan ve Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan 11 işçi işten atıldı. İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde direnişe başladı.

BBS'de sendika düşmanlığı: İşçiler direnişle karşılık verdi

Patronların işçilerin kazanılmış hakkı olan sendikalaşmaya karşı sergiledikleri saldırgan tutumun bu seferki adresi de Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan BBS Metal fabrikası oldu.

DİSK Birleşik Metal-İş’in (BMİS) örgütlendiği işyerinde çoğunluk tespitinin ardından patronlar önce karara itiraz etti, daha sonra da sendikal örgütlenmenin altını oymak için işçi kıyımına gitti.

Birleşik Metal-İş Gebze Örgütlenme Sorumlusu Nihat Akyol yaşanan süreci  “Ayın 11’inde 2 tane öncü işçi arkadaşımızı işten attılar. Şube başkanımız ve işçi arkadaşlarımız işten atma sürecini öğrenmek işçin işverenle görüşmek istedi. İşveren de herhangi bir görüşmeye yanaşmadı. İşverenle görüşmek için mesai saati dışında işyerinde bekledikleri için 9 arkadaşımız daha işten atıldı.” ifadeleriyle anlattı.

Kıyıma sessiz kalmayan işçiler işyeri önünde direnişe başladı. Hukuksuz şekilde kapı önüne konulan işçiler fabrikayı terk etmeme kararı alırken, BMİS üyesi diğer işçiler de direnişe geçen işçilere destek ziyaretinde bulundu.