BBP'den 'bedelli askerlik' itirazı

BBP lideri Destici bedelli askerliğe karşı olduklarını söylerken, "Bedelli askerliğin bedeli, gelir düzeyine göre belirlenmelidir" dedi.

BBP'den 'bedelli askerlik' itirazı

‘Cumhur İttifakı’na AKP listelerinden gösterdiği vekillerle katılan Büyük Birlik Partisi, Hükümet’in Ekim ayından sonra gündeme gelebileceğini açıkladığı bedelli askerlikle ilgili “itiraz şerhi”ni açıkladı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerliğe ilkesel olarak karşı olduklarını belirtirken; bu taleple ilgili bir yığılma olduğunu bildiklerini, ancak bedelin gelir düzeyine göre belirlemesi gerektiğini söyledi.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Destici, “Askere alma konusunda bir yığılma olduğu açık. Bu noktada gerekli gibi görünüyor fakat kamuoyuna yansıyan rakamları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bedelli askerliğin bedeli, gelir düzeyine göre belirlenmelidir” dedi.

“Bedelli uygulaması şehit ailelerini ve şu an askerliğini yapan gençlerimizi incitmemelidir.” diyen Destici, “Bizim talebimiz, buradan elde edilecek gelirlerin bir kısmının SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalarına ayrılması, bir kısmının askerliğini gönüllü olarak yapan Mehmetçiklerimize verilmesi, bir kısmının şehit ailelerine ayrılması, geri kalan büyük kısmının da savunma sanayine harcanması yönündedir.” ifadelerini kullandı.