BBP'de toplu istifa: Mustafa Destici, parti içinde tek adamlığını ilan etti

Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) arka arkaya gelen istifa açıklamalarının bir yenisi partinin Antalya teşkilatından geldi.

BBP'de toplu istifa: Mustafa Destici, parti içinde tek adamlığını ilan etti

Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) arka arkaya gelen istifa açıklamalarının bir yenisi partinin Antalya teşkilatından geldi.

BBP Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan, 20 kişilik il yönetimiyle birlikte görevinden istifa ettiğini duyurdu.

BBP Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan, düzenlediği basın toplantısında, 20 kişilik il yönetimiyle görevlerinden istifa ettiğini açıklarken, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasının görüldüğü Kahramanmaraş Adliyesi’nde yaşanan arbedeyi hatırlatarak, adliyede, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’na ve Yazıcıoğlu ailesine haksızlık edildiğini söyledi.

Mevcut Genel Başkan Mustafa Destici’nin adliye bahçesindeki tutumunun da hoş olmadığını ifade eden Doğan, “Genel Başkan Mustafa Destici, parti içinde ‘tek’ adamlığını ilan etti. Aynaya bakıp ne yapmaya çalıştıklarını ve davadan ayrılıp tek kişilik bir parti haline dönüştürüldüğünün aydınlatılması gerekiyordu. Maalesef bu söylediklerimize bir olumlu cevap alamadık ve bizi üzdü. Bizim partimiz bir dava partisidir. Dik duruşumuzla, doğruya doğru yanlışa yanlış diyorduk. Bugün parti, kuruluş felsefesinden tamamen tezat duruma gelmiş durumda. Bizde artık bu görevde bulunmanın anlamının olmadığını düşünerek, ekibimle birlikte istifa ediyoruz. Parti üst delegelik görevim ve parti üyeliğim devam ediyor ama aktif siyaseti bırakıyorum” açıklamasında bulundu.

Parti içerisinde muhalif olunca hemen bir takım suçlamalara maruz kalınan bir döneme gelindiğini ifade eden Doğan, muhalif olanların tasfiye edildiğini söyledi. Doğan, “Ben partime güvenip aday adayı çıkaramıyor ve adaya güven veremiyorsam, bu bana ve karakterime ters düşer. Partime, davama zarar vermemek adına kararımızı aldık” diye konuştu.