BBP'de silahlar çekildi: Neden sonunu getiremediler bilmiyorum

BBP'de parti yönetimiyle ters düşerek Genel Başkan Yardımcılığı'nda ayrılan Remzi Çayır'a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

BBP'de silahlar çekildi: Neden sonunu getiremediler bilmiyorum

‘Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı BBP’de Genel Başkan Mustafa Destici ile yakın döneme kadar Genel Başkan Yardımcısı olan Remzi Çayır arasındaki ayrılığın tartışmaları sürerken, dün Ankara’da Çayır’a yönelik silahlı saldırı girişiminde bulunulduğu öğrenildi.

Olaydan yara almadan kurtulduğu belirtilen Çayır, yaşadıklarının ayrıntılarını anlattı. Odatv’nin haberine göre Çayır, şunları söyledi:
“İki kişiler bir tanesi silahlı, beni izliyorlar bürodan otoparka kadar. Otopark içerisinde bir şeyler yapmak istiyorlar. Ben tabii uyandım, İzlendiğimi ve arkamda olduklarını hissettim yani. Bir şeyler yapmak istediler ama neden tereddüt gösterdiler, neden sonunu getiremediler, onu bilmiyorum.

Arkada duran kişi silahlıydı. Ben de o arada arabanın arkasına saklandım. Arabaya bindiğimde arkadan koşmaya başladılar, ‘dur’ diye… Görüntülerde hepsi var. Emniyette de var otoparkın görüntüleri. Saldıranların da yüzü açık zaten.

Bu arada silahlı olan elini cebine atar gibi davrandı. Bir şey yapacaklardı orada, onları ne engelledi bilmiyorum ama, planlı gelmişler. Büronun önünde görüntülerini gördüm. Yan binadan kamera görüntülerine baktım, 2-3 saat büronun önünde bekliyorlar. Beni parka kadar takip etmişler, ben de parkta hissettim takip edildiğimi.”

BBP’li Çayır, Maraş’ta görülen Muhsin Yazıcıoğlu davasındaki son duruşma sonrası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun duruşmasında yaşananlar ders almak isteyenler için ibretliktir” demiş, Genel Başkan Mustafa Destici’ye seslenerek de “Ailenin ve tabanın söylediklerine kulak ver, onları iyi anla. İşi başka mecralara götürme. Bu parti Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinde yürür… Mustafa Destici Partisi olamaz. Tarih, sizi çok tuhaf betimleyecektir” ifadelerini kullanmıştı.