BBP seçmenini kandırdı

16 Nisan referandumu öncesi, oylamadan 'Evet' çıkması halinde genel başkanları Mustafa Destici'nin 'cumhurbaşkanı adayı' olacağını açıklayan BBP, bugün AKP-MHP ittifakında kendisine de yer açılmasını istiyor.

BBP seçmenini kandırdı

MHP’den sonra AKP’ye 2019 seçimleri yolunda açık desteğini sunan ikinci parti olan Büyük Birlik Partisi, seçimlerden sonra AKP ve MHP’nin kuracağı ‘milli mutabakat’ hükümetinde yer almayı istediğini açıkladı.

KRT’de Çağlar Cilara‘nın sunduğu Haber Merkezi programına konuk olan BBP İstanbul İl Başkanı Mustafa Mican, “Türk siyasetinin BBP çizgisine geldiğini” ileri sürerek, önümüzdeki dönemlerde hükümette olmayı hak ettiklerini söyledi.

Mican, programda Cilara’nın, “İktidarın bir köşesinde olup, kendi fikirlerimizi bir alanda hayata geçirmek isteriz demeyecek misiniz” şeklindeki sorusuna, “Tabi ki diyeceğiz, Büyük Birlik Partisi, 25 yıldır, inançlı, imanlı, milliyetçi, vatansever, yetişmiş, liyakatlı ve eğitimli kadroları ile Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini yönetmeye kendini hazır hisseden, hazırlamış olan bir siyasi harekettir. Bakınız, söylemleriyle, duruşuyla, refleksiyle, vizyonuyla, programıyla, istikametiyle bunu hissettiriyor ve gösteriyor. Medya gücümüz yok, buna rağmen Türk milleti, Büyük Birlik Partisi’nin, Alperenlerin gücünü, potansiyelini çok iyi biliyor. Dolayısıyla, önümüzde oluşacak yapının içerisinde olmalı, yani hak ettiği yerde olmalı mutlaka” yanıtını verdi.

“Aday çıkaracağız” demişti

Bugün itibariyle partilerinin AKP’nin ‘küçük ortağı’ olmaya talip olduğunu açıklayan BBP’li Mican’ın sözleri, henüz geçtiğimiz yıl referandum öncesi sarfettiği ‘büyük iddia’sını akıllara getirdi.

BBP’nin referandumda ne yönde oy kararı alacağı ile ilgili o dönem parti içinde kafa karışıklığı yaşanırken, BBP Genel Başkanı’nın Erdoğan’la Saray’da yaptığı görüşme sonrası, partinin kararının ‘Evet’ olacağı açıklanmıştı.

BBP İil Başkanı Mican da o dönem yine aynı televizyonda, partisinin referandumda ‘Evet’ oyu yönündeki tavrıyla ilgili konuşurken, referandumdan ‘evet’ çıkması durumunda BBP lideri Mustafa Destici’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını söylemişti.

Mican’ın bugünkü açıklaması ile BBP, bir dediği diğerini tutmayan, dün söylediğini bugün reddeden, düzenin ‘büyük’ çıkarları o gün neyi gerektiriyorsa ona göre pozisyon alan sağ siyasetin ibretlik bir örneğini oluşturdu.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/18/bbpli-destici-erdogan-akpye-katilmam-icin-teklifte-bulundu/