BBC'nin editörü kurumunu 'maaş eşitsizliği' sebebiyle suçlayarak istifa etti

BBC Çin editörü Carrie Gracie, aynı işi yapan erkeklerden daha az maaş aldığını belirterek görevini bıraktığını açıkladı.

BBC'nin editörü kurumunu 'maaş eşitsizliği' sebebiyle suçlayarak istifa etti

BBC Türkçe‘nin haberine göre, Buzzfeed haber sitesinde mektubu yayınlanan BBC Çin editörü Carrie Gracie, BBC’de aynı işi yapan erkeklere göre daha az maaş alması sebebiyle görevinden istifa etti.

Mektubunda, “gizli ve yasadışı bir maaş kültürü” olduğunu savunarak “BBC size ait, siz vergi ödeyenlere. Kurumun eşitlik yasasını deldiğini ve adil, şeffaf bir maaş yapısına karşı direndiğini bilmeniz gerektiğini düşünüyorum” diye yazdı.

Carrie Gracie mektubunun devamında “Ben hali hazırda çok iyi kazandığımı düşünüyorum, özellikle de kamu kaynaklarıyla fonlanan bir organizasyonda çalışan biri için. BBC’den yalnızca kadınlara ve erkeklere eşit değer verilmesini yasalaştıran kanuna uymasını istiyorum.” yazdı.

BBC sözcüsü ise kurum için “maaş adaletinin hayati olduğunu” belirterek “Kadınlara karşı sistemli bir ayrımcılık yok” dedi.

BBC, geçen yıl temmuzda yılda 150 bin sterlinden fazla kazanan çalışanları açıklamıştı. Bu çalışanların ise üçte ikisi erkekti.