Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz, AKP'nin yaptıkları hariç

Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişlerin Kurban Bayramı tatili süresince ücretsiz olmasına ilişkin karar verildi.

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz, AKP'nin yaptıkları hariç

Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişlerin ücretsiz olmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararına göre, Kurban Bayramı dolayısıyla 18 Ağustos Cumartesi günü saat 00.00’dan başlayarak, 27 Ağustos Pazartesi saat 07.00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Karar “yap-işlet-devret” projelerini ise kapsamıyor. Buna göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nden geçişlerde herhangi bir değişiklik olmayacak. Çünkü buraların işletmesi özel sektörün elinde bulunuyor.

Aynı karar kapsamında, 21 Ağustos Salı günü saat 00.00’dan başlayarak, 24 Ağustos Cuma günü saat 24.00’e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olaca