Başsavcılıktan İsmail Devrim'e ilişkin açıklama: Ev kendilerinin dolayısıyla haberler asılsız

Kocaeli'nde oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar eden baba İsmail Devrim'e ilişkin valiliğin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da açıklama geldi.

Başsavcılıktan İsmail Devrim'e ilişkin açıklama: Ev kendilerinin dolayısıyla haberler asılsız

Kocaeli’nde oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar eden baba İsmail Devrim’e ilişkin valiliğin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da açıklama geldi. Açıklamada İsmail Devrim ve ailesinin oturdukları evin kendilerine ait olduğu, ailesi ile geçimsizliği olmadığı öne sürülerek dolayısıyla pantolon nedeniyle intihar ettiğine yönelik haberlerin asılsız olduğu iddia edildi.

Başsavcılığın açıklaması şöyle:

“Devrim’in yaralandığı için çalışamaması nedeniyle bunalıma girdiği anlaşılmıştır. Habere konu kişinin herhangi bir borcunun bulunmadığı, oturduğu evin kendisine ait olduğu, ailesiyle bir geçimsizliğinin olmadığı ve Dilovası ilçesinde bir şirkette çalıştığı tespit edilmiştir. Haberlerde belirtildiği gibi oğlunun okul pantolonunu alamaması söz konusu değildir. Bu yönde çıkan haberler asılsızdır. Soruşturma halen devam etmektedir.”

İsmail Devrim’in eşinin sözleri başsavcılığın açıklamasının aksini işaret ediyor

Baba İsmail Devrim’in eşi Eş Hafize Devrim olay sonrası yaptığı açıklamada Başsavcılığın “pantolon alamama meselesi değil” sözlerinin aksine işaret etmişti. Hafize Devrim olaya ilişkin “Oğlum okuldan geldi. Yüzü asıktı. Ne oldu diye sorduk. O da okul kıyafeti olmadığı için derse alınmadığını söyledi. Eşim bu duruma çok üzüldü. Gece bizi erkenden yatırdı. Sabaha kalktığımda banyoda asılı halde buldum. Oğlumun gittiği okulda kıyafetler belli. Buna uymak gerekiyor. Üstünü almıştık. Pantolonu alamamıştık. Pantolonu da sonra alırız diye düşünmüştük. Eşim o durumu kafasına çok taktı, ‘Ben size bakamayacaksam niye yaşıyorum ki? Çocuklarıma bakamıyorsam niye yaşıyorum. Ölseydim bundan iyiydi’ dedi” açıklamasında bulunmuştu.

Valilik ise intihar nedeninin “psikolojik” olduğunu ifade etmişti. İsmail Devrim’in eşinin olay sonrası yaptığı açıklamalar Başsavcılığın ve valiliğin açıklamasını çelişkili hale getirdi.