Başımıza taşlar mı yağacak: Anadolu Ajansı işçi direnişini nasıl görebildi?

Emekçilerin hiç bir eylemine yer vermeyen Anadolu Ajansı, CHP'li belediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç CHP Genel Merkezi önünde eyleme başlayınca habercilik yapmayı hatırladı.

Başımıza taşlar mı yağacak: Anadolu Ajansı işçi direnişini nasıl görebildi?

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç’ın 13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi, 183’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle sonuçlanmıştı.

Ancak Mahir Kılıç, imzaladığı işe dönüş protokolünün aradan 78 gün geçmesine rağmen uygulanmadığını söyleyerek Ankara’da bulunan CHP Genel Merkezi binası önünde 30 Temmuz günü oturma eylemine başladı.

AKP’li yıllar boyunca emekçilerin hakları için yaptıkları eylemleri haberleştirmek şöyle dursun, eylemlere “yasadışı” diyen ve “terör”le ilişkilendiren iktidarın borazanı Anadolu Ajansı ise Kılıç’ın CHP önündeki eylemini görünce habercilik yapmayı hatırladı.

Ajansın “CHP önünde işimi istiyorum eylemi” başlıklı haberinde haberinde, Kılıç’ın sesini duyurabilmek için CHP Genel Merkezi önünde hafta içi her gün 11.00-13.00 arasında bekleyişini sürdüreceğini ifade ettiği belirtilirken, “Hakkım olan işimi geri alıncaya kadar eylemime devam edeceğim. CHP sürekli olarak hak, hukuk, adalet diyor. Adalet bunun neresinde?” ifadeleri habere taşındı.