Başbakan Yıldırım'ın Afrin operasyonu açıklamalarındaki çelişkiler

Başbakan Binali Yıldırım'ın Afrin açıklamalarındaki çelişkili söylemleri dikkat çekti.

Başbakan Yıldırım'ın Afrin operasyonu açıklamalarındaki çelişkiler

TSK’nın öncülüğünde PYD’nin kontrolünde olan Suriye topraklarına yönelik girişilen Afrin Operasyonu’yla ilişkili burjuva ve ana-akım medya temsilcilerini toplayan Başbakan Yıldırım, Afrin operasyonuna ilişkin bilgiler verdi. Binali Yıldırım’ın açıklamalarında, çelişkili bazı noktalar dikkatleri çekti.

Başbakan Binali Yıldırım, gerçekleşen görüşmede, sabah saat 11 civarında Afrin’e yönelik kara harekatının da başladığını belirtti. Yıldırım’ın sözlerinde öne çıkan bir diğer nokta ise, Suriye’de silahlı mücadele veren ve bu zamana kadar insanlık adına birçok suça imza atmış cihatçı örgüt ÖSO’nun da TSK ile birlikte hareket ettiğini ifade etmesi oldu. Yıldırım, TSK ile birlikte ÖSO’nun da Afrin’e girdiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin harekatıyla ilişkin, operasyonun 4 safhada gerçekleşeceğini ve 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasında dikkat çeken bir diğer konu ise, konuşmasında yer alan iddiaların, daha önce yapılan açıklamalar ile çelişiyor olması.

Konuşmasında Başbakan aynı zamanda Afrin operasyonu öncesinde gerekli bütün diplomatik görüşmelerin yapıldığını iddia etti. Halbuki Suriye Devleti dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Afrin’e yönelik giriştiği askeri operasyonu, “Suriye’nin bağımsızlığına yönelik alçakça bir saldırı” olarak nitelemişti.

Yıldırım, TSK’nın saat 11:05’te Kilis’in Gülbaba Mevkii’nden Suriye’ye geçerek kara harekatını başlattığını da açıkladı ve ÖSO’nun da TSK’yla birlikte Afrin’e girdiğini ifade etti. Rudaw’ın haberine göre ise PYD yaptığı açıklamada TSK ve ÖSO’nun Afrin’e girme çabalarının “başarısız” olduğunu belirtiyor.

Binali Yıldırım aynı zamanda gerçekleşen operasyonla ilgili, “Şu ana kadar yaralımız yok” diye konuştu. Halbuki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Şu anda bile bazı yaralılarımız, gazilerimiz var. Onlara da saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyor acil şifalar diliyorum”