Başbakan Yardımcısı Işık: Kıraathanenin medeniyetimizdeki önemini bu milletin evlatları çok iyi bilir

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, partisinin seçim vaatlerinden biri olan 'millet kıraathaneleri'ni anlatmaya çalıştı.

Başbakan Yardımcısı Işık: Kıraathanenin medeniyetimizdeki önemini bu milletin evlatları çok iyi bilir

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli’de Leyla Atakan Kültür Merkezinde düzenlenen 24 Haziran 2018 Kocaeli Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada  ‘kıraathane’ polemiğine ilginç bir yaklaşım getirdi.

Fikri Işık konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Seçim yaklaştıkça heybesinde bir şeyler olmayanlar maalesef konuşmalarıyla, söylemleriyle her geçen gün realiteden uzaklaşıyorlar. Bu milletin kültüründen bihaber olanlar, medeniyet değerlerinden bihaber olanlar kıraathaneyle kahvehanenin farkını dahi bilmiyorlar. Onun üzerinden bir polemik yürütmeye çalışıyorlar. Halbuki kıraathanenin bizim medeniyetimizde ne kadar önemli olduğunu bu milletin bütün evlatları çok iyi bilir ama milletle bağını koparanlar, sadece seçim zamanı milleti hatırlayanlar o milletin köklerinden gelen kadim değerlerin oluşturduğu bu kavramları sadece seçim üstü alelacele kullanmak durumunda kalır.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kayseri’de yaptığı konuşmada, “İllerimize millet kıraathaneleri kuracağız. İçinde tamamen kitaplar, gazeteler olacak, kahvesi, çayı da bedava olacak” demişti.