Başbakan Yardımcısı Işık: Erdoğan ilk turda önemli bir farkla seçilecek

Fikri Işık, "Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk turda önemli bir farkla seçilecek. Zaten partilerin koyduğu adaylar da aslında cumhurbaşkanlığı yarışında çok iddialı olmadıklarının bir göstergesi" dedi

Başbakan Yardımcısı Işık: Erdoğan ilk turda önemli bir farkla seçilecek

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk turda önemli bir farkla seçilecek. Zaten partilerin koyduğu adaylar da aslında cumhurbaşkanlığı yarışında çok iddialı olmadıklarının bir göstergesi” dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AKP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Işık, şunları söyledi:

“Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk  turda önemli bir farkla seçilecek. Zaten partilerin koyduğu adaylar da aslında  cumhurbaşkanlığı yarışında çok iddialı olmadıklarının bir göstergesi. Bu açıdan  bir tereddüt taşımıyoruz. Elbette seçimdir, elbette her oy bizim için çok  değerlidir, her bir insanımızın önce gönlünü almak, sonra da oyunu almak bizim  için son derece önemlidir ama şu andaki tablo 9 Mayıs itibarıyla baktığımızda 24  Haziran’da inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanlığı seçimini büyük bir  farkla kazanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Burada sadece cumhurbaşkanlığında  önemli bir farkla cumhurbaşkanımızın seçilmesi değil, parlamentoda da özellikle  AK Parti’nin tek başına çoğunluğu sağlayacak bir Meclis aritmetiğinin oluşması  önemli.”

Önümüzdeki 5 yılın Türkiye’nin yeni hükümet sisteminin oturtulması  dönemi olacağını anlatan Işık, “Eğer şu anda birilerinin kapalı kapılar arkasında  yaptıkları hesaplar doğru çıkar da AK Parti Meclis çoğunluğunu kaybederse, işte o  zaman ülkenin arzu ettiğimiz hızda mesafe alması zorlaşır.” diye konuştu.