Barbaros Şansal'dan iptal kararı: Can güvenliğim kalmadı

Kuzey Kıbrıs'ta tehdit edilen modacı Barbaros Şansal, İzmir'deki etkinliğini can güvenliği kalmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini duyurdu.

Barbaros Şansal'dan iptal kararı: Can güvenliğim kalmadı

AKP’nin kışkırtması ve yönlendirmesiyle havalimanında linç girişimine maruz kalan ve geçtiğimiz günlerde de Kuzey Kıbrıs’ta dakikalarca tehdit edilen moda tasarımcısı Barbaros Şansal, İzmir’de yapacağı gösteriyi iptal ettiğini bildirirken “Türkiye Cumhuriyet’inde can güvenliğim ve ifade özgürlüğüm kalmadı” dedi.

Şansal, Kuzey Kıbrıs’ta gittiği bir restoranda, haraç kesmekten yargılanan Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı olduğu öğrenilen Buray Büsküvütçü isimli şahıs ile karşılaşmıştı. Büsküvütçü’nün burada dakikalar boyu sözlü tehdit ve tacizine maruz kalan Şansal, olaya ilişkin şikâyette bulunacağını bildirmişti.

Yaşanan olayın ardından Barbaros Şansal’dan açıklama geldi. 19 Eylül’de İzmir’de sahne alacak olan Şansal, bu gösterimi iptal ettiğini Twitter’da “19 Eylül, Çarşamba İzmir Suat Taşer sahnesindeki gösterimi T.C. de can güvenliğim ve ifade özgürlüğüm kalmadığına olan inancım nedeni ile iptal ediyorum. Umarım bir gün özgür ve demokratik bir ortamda… Özürümün kabulü dileği ile” mesajıyla duyurdu.