Barbaros Bulvarı'ndaki bu araziye cami ve konut dikecekler

Barbaros Bulvarı’nda bulunan ve TOKİ’ye devredilen 30 dönümlük askeri alan imara açıldı.

Barbaros Bulvarı'ndaki bu araziye cami ve konut dikecekler

Öncülleri Refah ve Fazilet Partisi’nin dönemleri de dikkate alındığında çeyrek asırdır İstanbul’u yöneten AKP zihniyeti yeni bir kent suçuna daha imza atmaya hazırlanıyor. Kentin en merkezi noktalarından biri olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda TOKİ’ye devredilen 30 dönümlük askeri alan imara açıldı. Alana cami ve 5 katlı konut yapılacak.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak‘ın haberine göre, TOKİ’nin imzaladığı protokol ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan devraldığı Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma Dikimevi’nin bulunduğu yaklaşık 30 dönümlük askeri alana ilişkin imar planı değişikliği yapıldı. Buna göre alan artık konut, cami, park ve yol olarak belirlendi. Şu an 12 yapının bulunduğu alanın imar planı açıklama raporunda ise “çevresinde ticaret kullanımının yoğun olduğu, ancak  konut kullanımına daha uygun olduğu” belirtildi.

“CAMİ BÖLGEYE HİZMET EDECEK”

Bölgede araç trafiğinin azaltılması için yolların genişletilmesi gerektiği belirtilen raporda, erişebilirliğinin sağlanması için de yeni yollara ihtiyaç duyulduğu anlatıldı. Raporda camiye ilişkin ise “Erişebilirlik sınırları içinde cami bulunmamakta. Bu nedenle planlama alanının içerisinde cami alanı planlaması bu eksikliği giderecektir. Hem planlama alanına hem de bölgeye hizmet edecektir” denildi. Raporda konut alanında 850 kişinin yaşayacağı öngörülüyor. Alanın yüzde 56.89’u konut alanı, yüzde 34.93’ü de yeşil alan olarak planlanmış.

Bakanlıkta önceki gün askıya çıkan yeni imar planları özetle “kurum ve kuruluş görüşleri uyarınca hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin incelenerek 1 no.lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 97. maddesi uyarınca 03.09.2018 tarihinde re’sen onaylandığı bildirilmiştir” şeklinde duyruldu.