Banksy'nin 1.2 milyon euroluk eseri satılmasının ardından paramparça oldu

Sokak sanatçısı Banksy'nin 'Kırmızı Balonlu Kız' adlı eseri İngiltere'de 1.2 milyon euroya satılmasından dakikalar sonra kendi kendini imha etti.

Banksy'nin 1.2 milyon euroluk eseri satılmasının ardından paramparça oldu

Sokak sanatçısı Banksy’nin ‘Kırmızı Balonlu Kız’ adlı eseri İngiltere’de 1.2 milyon euroya satılmasından dakikalar sonra kendi kendini imha etti.

Londra’daki Sothbey’s Müzayede Evi’nde satışa çıkarılan, kimliği bilinmeyen sanatçı Banksy’nin 2006 tarihli ‘Kırmızı Balonlu Kız’ eseri 1.2 milyon euroya alıcı buldu.

Ancak eser satıldıktan dakikalar sonra eserin çerçevesi içine gizlenmiş kağıt imha makinesi vasıtasıyla kendi kendini imha etti.

Sanatçı o anları sosyal medyadan paylaştı

Banksy o anları sosyal medya hesabından ” Gidiyor, gidiyor, gitti…” mesajıyla paylaştı.

View this post on Instagram

Going, going, gone…

A post shared by Banksy (@banksy) on

Müzayede evinin yöneticisi: Banksylendik

Olayın ardından Sotheby’s’in üst düzey yöneticisi Alex Branczik, böyle bir durumla daha önce hiç karşılaşmadıklarını belirterek “Bunun müzayede bağlamında ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Öyle görünüyor ki Banksylendik” diyen Branczik açıklamasına “Banksy belki de İngiltere’nin en iyi sokak sanatçısı ve bu gece onun dehasının küçük bir parçasına şahit olduk” sözlerini ekledi.

Kırmızı Balonlu Kız eserini satın alan alıcının kimliği açıklanmazken, eserin satışının tamamlanıp tamamlanmadığının da netleşmediği belirtildi.