Banka patronları da 'bedelli'yi bekliyor: Cazip kredi ürünlerimiz hazır

AKP'nin bedelli askerlik düzenlemesi ile birlikte bankalar da yüzbinlerce asker adayını borçlandırmak için ellerini ovuşturmaya başladı.

Banka patronları da 'bedelli'yi bekliyor: Cazip kredi ürünlerimiz hazır

Başta AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP yönetimindekilerin yakın bir döneme kadar “gündemimizde değil”, “Savaş varken konuşulması bile abes” gibi sözlerle soğuk baktığını açıkladığı bedelli askerlik düzenlemesinde artık Meclis’te görüşme aşamasına gelindi. Düzenlemeden faydalanmak isteyenlerin devlete ödeyeceği kişi başı 15 bin liranın temini için ise yüzbinlerce adayın bankaların kapısını aşındırması bekleniyor.

Bir diğer deyişle düzenlemenin yasalaşıp yürürlüğe girmesini adaylar kadar dört gözle bekleyen bir başka “aktör” ise bankalar.  Banka patronlarının örgütü Türkiye Bankalar Birliği de yüzbinlerce genci borçlandırmak için “en cazip” koşulları oluşturup uygulamaya hazır olduklarını açıkladı.

Konuyla ilgili Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın imzasıyla yapılan açıklamada, “bedelli askerlik düzenlemesi sayesinde geleceğin teminatı olan gençlerin, eğitimlerini ve mesleki çalışmalarını aksatmadan ve iş gücü piyasasından çekilmeden ekonomiye katma değer sağlamaya ve ailelerine destek olmaya devam edebilecekleri” vurgulandı.

Aydın’ın açıklamasının devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Önemli işlevi geleceğe yatırım olan bankacılık sektörünün, gençlerimizin beklentilerini karşılamak ve ekonomik faaliyetin sağlıklı olarak sürdürülmesini desteklemek amacıyla uygun koşullarda uygulamaya katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çerçevede, bankalarımız kredilendirme koşullarına ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuna kendileri yapacaklardır. Örneğin; Ziraat Bankası olarak biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve yasanın çıkmasını takiben cazip koşullarla bir kredi ürününü uygulamaya alacağız.”