Balotelli, ırkçılara seslendi: Siz bu dünyanın hastalıklı tarafısınız

Balotelli, kendisi hakkında yapılan ırkçı bir yoruma verdiği cevapta ''Siz ırkçılar tek bir şeyi hakediyorsunuz; ölene kadar yalnız yaşamayı, kimse sizi özlemeden, kimsenin umurunda olmadan ve hatırlanmadan öleceksiniz. Siz bu dünyanın hastalıklı tarafısınız. Hakaretlerinizi yüzüme söylesenize, bakalım cep telefonun ekranı sizi korumaya devam edecek mi?'' ifadelerini kullandı.

Balotelli, ırkçılara seslendi: Siz bu dünyanın hastalıklı tarafısınız

Uzun yıllar İtalya’da futbol oynayan forvet Mario Balotelli, maruz kaldığı ırkçılıkla mücadeleyi sürdürüyor. Fransa’nın Nice takımında oynayan ünlü İtalyan forvet Mario Balotelli, son olarak sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, kendisine yönelik ırkçı ifadeler kullananlara tepki gösterdi.

Balotelli, kendisi hakkında yapılan ırkçı bir yoruma verdiği cevapta ”Siz ırkçılar tek bir şeyi hakediyorsunuz; ölene kadar yalnız yaşamayı, kimse sizi özlemeden, kimsenin umurunda olmadan ve hatırlanmadan öleceksiniz. Siz bu dünyanın hastalıklı tarafısınız. Hakaretlerinizi yüzüme söylesenize, bakalım cep telefonun ekranı sizi korumaya devam edecek mi?” ifadelerini kullandı.

Bu mesajıyla hakkındaki ırkçı yorumlara ‘yeter’ diyen Palermo doğumlu futbolcu, ırkçılığa karşı sessiz kalınmaması gerektiğini dile getirdi.

Balotelli, Fransa ve İngiltere transferleri öncesinde İtalya’da da sık sık ırkçı saldırılara uğramış, Milan’da futbol oynarken Napoli ile oynadıkları bir futbol müsabakasında tirübünlerin ırkçı saldırılarına ve ıslıklarına maruz kalmış, oyundan kendi isteğiyle çıkmak istemiş ve yedek kulübesinde uzun süre gözyaşı dökmüştü.