Bakanlıktan 'kadın kaçıran, ayaklarını öptüren vali' iddiasına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanlığı, Kırklareli Valisi'nin bir kadını kaçırıp darp ettiği ve ayaklarının altını öptürdüğü iddiaları ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan 'kadın kaçıran, ayaklarını öptüren vali' iddiasına ilişkin açıklama

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.’yü 4 kişiyle birlikte kaçırıp ormanlık alanda darp ettiği iddiasının ardından, İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturma kapsamında müfettiş görevlendirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Bugün bazı basın yayın organlarında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında belirtilen ve yargıya intikal etmiş iddialar Bakanlığımıza ulaşır ulaşmaz, 15/09/2017 tarihinden itibaren ivedi olarak Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek gerekli araştırma-soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir. Söz konusu haberde yer alan tarafların, karşılıklı olarak birbirleri hakkında hukuk ve ceza davaları açtıkları ve bu davaların da halen devam ettiği, Bakanlığımızca yapılan soruşturma sonucuna göre gerekli idari işlemin gerçekleştirileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

http://gazetemanifesto.com/2018/02/08/vali-bir-kadini-kacirip-ormanda-darp-etti-ayaklarini-opturdu/