Bakanlıklar sermayeye teslim: İşte yeni kabinenin 'patron' üyeleri...

Erdoğan, beklendiği üzere kabinede çok sayıda patrona yer vererek piyasalara 'güven' mesajı verdi.

Bakanlıklar sermayeye teslim: İşte yeni kabinenin 'patron' üyeleri...

Türkiye’yi “bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa öyle yönetmek istediğini” söyleyen  AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesi bir çok kez yaptığı açıklamalarında yeni kabinede özel sektörden isimlere yer vereceğini belirtmişti.

Dün açıklanan kabineye göre özel sektörde yönetici ve patron konumdaki 6 isim, Erdoğan liderliğindeki cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakan olarak görevlendirildi.

İşte o isimler:

ETS TUR SAHİBİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLDU

Turizm şirketlerinin en büyüklerinden olan ETS Tur’un sahibi Mehmet Ersoy Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

TURKCELL VE BİM YÖNETİCİSİ TARIM VE ORMAN BAKANI OLDU

Turkcell ve BİM Yönetim Kurulu üyeliği yapan Bekir Pakdemirli yeni kabine listesinde Tarım ve Orman Bakanı oldu.

McCain Foods şirketinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Pakdemirli Albaraka Türk Katılım Bankası, BİM AŞ, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’de yönetim kurulu üyeliklerini sürdürüyor.

MEDİPOL HASTANESİ SAHİBİ SAĞLIK BAKANI OLDU

Sağlık Bakanı yapılan Dr Fahrettin Koca, Medipol Hastanesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak görev yapıyordu.

MAYA OKULLARININ SAHİBİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLDU

Maya Okulları isimli kolejlerin kurucusu ve sahibi Prof. Dr. Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanı oldu. Selçuk, bir özel üniversite olan TED Üniversitesinin kuruluşunda da görev aldı.

CEO RUHSAR PEKCAN TİCARET BAKANI OLDU

Karon Mühendislik CEO’s  Ruhsar Pekcan da Ticaret Bakanı yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan, yeni sistemin ilk Ticaret Bakanı oldu.

CEO CAHİT TURHAN ULAŞTIRMA BAKANI OLDU

Karayolları Genel Müdürlüğü görevi yapmış olan Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyomun CEO’su Cahit Turhan Ulaştırma Bakanı oldu.