Bakanlık ders kitabı paylaşımlarını MİT'e bildirdi

MEB, ders kitaplarıyla ilgili sosyal medyaya yansıyan ‘Kara propaganda, cinsiyetçi, toplumun örf ve adetleriyle uyuşmayan’ paylaşımları MİT'e bildirdi.

Bakanlık ders kitabı paylaşımlarını MİT'e bildirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ders kitaplarıyla ilgili sosyal medyaya yansıyan ‘Kara propaganda, cinsiyetçi, toplumun örf ve adetleriyle uyuşmayan’ paylaşımları Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) bildirdi.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı (TTKB) Alpaslan Durmuş, paylaşımların dünyanın dört bir yanından Fethullahçılar tarafından yönetilen sahte hesaplar aracılığıyla organize edildiği savundu. Durmuş, “Söz konusu kitapla ilgili sosyal medyada hem solcuları hem sağcıları kışkırtacak kapsamlı bir kara propaganda başladı” dedi.

“MİT’E SUNDUK”

Durmuş, Fethullahçıların yıllarca finans kaynağı olan ders kitapları yayıncılığından çıkarılmasıyla sosyal medyada ders kitaplarına ilişkin büyük bir saldırının başladığını savundu. Durmuş, “Saldırılarla ders kitaplarının yanı sıra hükümetin ve devletin öğrencilere dağıttığı ücretsiz ders kitapları da hedef alındı. Sahte hesapları ve halkı kışkırtan paylaşımlarını dosyalayarak MİT’e sunduk. Bunlar dünyanın dört bir yanından FETÖ’cü hesaplar. Ukrayna’dan, Almanya’dan, Avustralya’dan paylaşımlar. Bizim ders kitaplarımızda iddia edilen paylaşımların hiçbiri yok. Milletimiz rahat olsun” diye konuştu.