Bakanlığın 'İspanya'ya gidecek' dediği o gemi Çeşme'ye dönüyor

Şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvanların tutulduğu iddia edilen Panama bandıralı Rahmeh adlı gemisinin tekrar Türkiye'ye dümen kırdığı belirtiliyor.

Bakanlığın 'İspanya'ya gidecek' dediği o gemi Çeşme'ye dönüyor

Geçtiğimiz hafta Ahırkapı açıklarında bir süre bekleyen ve canlı hayvan taşımacılığı yapılan Panama bandıralı Rahmeh adlı gemide şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvanların olduğu iddia edilmişti. Sözkonusu yük gemisi daha sonra Ahırkapı açıklarından ayrılarak, Marmara’ya ve buradan da uluslararası karasularına açılıp Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre İspanya’ya doğru hareket etmişti.

Ancak 6 Eylül günü Akdeniz’e açılan geminin, Doğu Akdeniz’de dört gün boyunca hiçbir limana yanaşmadan hareket ettikten sonra tekrar Ege’ye dümen kırdığı öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de geminin izlediği rotayı video ile paylaşarak “Tarım Bakanlığı tarafından İspanya’ya dogru hareket ettiği açıklanan Rahmeh gemisi Doğu Akdeniz’de 4 gün bekledikten sonra Türkiye’ye geri döndü ve Çeşme’ye doğru yaklaşıyor.” açıklamasında bulundu. Geminin bu sabah saatlerinde de Çeşme açıklarına gelerek limana yanaşacağı belirtildi.