Bakan Yardımcısı Ersoy'dan '4500 liralık kaşkol' açıklaması: Mütevazı bir hayat çizgim vardır...

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, boynundaki kaşkolun fiyatının 4500 lira olduğunun öne sürülmesi üzerine açıklama yaptı.

Bakan Yardımcısı Ersoy'dan '4500 liralık kaşkol' açıklaması: Mütevazı bir hayat çizgim vardır...

İki askerin donarak hayatını kaybettiği Nazımiye bölgesine giden İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un, lüks kaşkolu sosyal medyanın gündemine oturdu. Louis Vuitton marka saf kaşmirden kaşkolun piyasa fiyatının 2 bin 200 lira olduğu öne sürülürken, bir başka iddiada da 4 bin 500 lira olduğu belirtilmişti. Bakan Yardımcısı Ersoy’dan konuya ilişkin savunma geldi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, iki askerin ölümünün ardından taziye için Mersin’e ve ardından olay yerine gittiklerini belirten Ersoy, “Şunu ifade edeyim ki, 32 yıllık kaymakamlık, valilik, Afad Başkanlığı, milletvekilliği ve bakan yardımcılığı kariyerimde 2200 liralık bırakın atkı almayı takım elbisem bile olmamıştır. Marka takıntısı içinde hiç olmadım.” ifadelerini kullanırken, “mütevazi bir hayat çizgisi olduğunu” öne sürdü.

Açıklamasının devamında “Biz bu olayın üzüntüsü ve hassasiyetiyle gece gündüz koştururken meselenin boynumda görülen bir atkıya indirgenmesi son derece üzücü olmuştur.” diyen Ersoy, “Kaldıki kullanılan atkının sosyal medyada bahsedilen fiyatla hiç bir alakası yoktur.” dedi. Ancak kaşkolun gerçek fiyatını söylemekten kaçındı.