Bakan Varank'tan Endonezya ile uçakta diplomasi

Bakan Varank ile Rudiantara, 17 saat süren yolculukta ikili görüşme de yaptı. İki ülke arasında teknolojik projeler ve savunma sanayisi alanında iş birliği gibi konular gündeme geldi.

Bakan Varank'tan Endonezya ile uçakta diplomasi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı için Arjantin’de bulunan ve 33 saatlik bir yolculukla İstanbul’dan aktarmalı olarak ülkesine dönecek Endonezya İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rudiantara’yı TC-ATA uçağına davet ederek 17 saat süren yolculukta ikili görüşme gerçekleştirdi.

İki bakanı taşıyan TC-ATA uçağı, cuma akşamı Arjantin Salta’dan hareket etti. Yaklaşık 17 saat süren uçuş İstanbul Atatürk Havalimanı’nda sona erdi.

Bakan Varank ile Rudiantara, 17 saat süren yolculukta ikili görüşme de yaptı. Görüşmede, iki ülke arasında teknolojik dönüşüm projeleri ve savunma sanayisi alanında iş birliği gibi konular gündeme geldi. Görüşmede Endonezya’da başarılı olan girişim sermayesi projeleri konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.

Son dönemde ekonomik anlamda sıkıntılar yaşayan Türkiye’nin özellikle hızlı gelişme gösteren ülkelerle diplomasi mesaisi artmış durumda.