Bakan Tüfenkci'den tuhaf döviz yorumu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ülke elden gittikten sonra dolar ne yazar, Euro ne yazar" dedi.

Bakan Tüfenkci'den tuhaf döviz yorumu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP’nin seçimlerde iktidarını kaybetmesi halinde “ülkenin elden gideceğini öne sürdü. Döviz kurlarındaki büyük artışla ilgili konuşan Tüfenkçi, konuyu rayından çıkararak, “Doları kaça çıkartırsalar çıkarsınlar, ülke elden gittikten sonra dolar ne yazar, Euro ne yazar. Önemli olan vatanın yoksa milletin yoksa dolarların da olsa Eurolar’ın da olsa, fabrikaların da olsa anlamı yok” dedi.

Malatya’dan AKP 1’inci sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Bakan Tüfenkci, burada bulunan Kongre Kültür Merkezinde AKP Malatya teşkilatının düzenlediği aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tüfenkci, şöyle konuştu:
“Birlik içinde hareket edeceğiz, beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Nereden saldırırsa saldırsınlar ister bombalar yağdırsınlar, ister çukur siyaseti yapsınlar, ister sınırlarımıza barikatlar kursunlar arkamızda bu millet olduğu sürece, başımızda Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece hepsi vız gelir tırız gider. Bugünlerde ekonomi üzerinde operasyon yapıyorlar. Hatırlayın 2 sene önce darbe yapmaya kalktılar, bu millet ağzının payını verdi. Arkasından terör saldırıları yapmaya kalktılar bu millet cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik aslanlar gibi durdu, darbecilere de hesap sordu teröründe inlerine girdi. Allah’a hamdolsun inanın 24 Haziran’dan sonra da artık ekonomi üzerinde operasyon yapamayacaklar. Doları kaça çıkartırsalar çıkarsınlar ülke elden gittikten sonra dolar ne yazar, Euro ne yazar. Önemli olan vatanın yoksa milletin yoksa dolarlarında olsa Eurolarında olsa, fabrikalarında olsa anlamı yok. Onun için Türkiye dedik, Malatya dedik ve hep birlikte Türkiye olacağız dedik. Onun için bütün mücadelemiz, bütün kavgamız, bütün savaşımız bu ümmetin, bu milletin başını dik tutmak için biz eğer bugün bu salonda, caddede, işyerlerinde, kamu kurumlarında başörtülü kardeşlerim, başı dik eşit bir şekilde oturuyorsa o makamlara işte bu milletin sayesinde.”