Bakan Soylu Şırnak'ta iftarda böyle oy istedi: Birilerinin iştahını kabartmayın

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak'ta katıldığı iftar programında halka "Bilmenizi isterim ki önümüzde büyük bir imtihan var" diye seslenip partisine oy istedi.

Bakan Soylu Şırnak'ta iftarda böyle oy istedi: Birilerinin iştahını kabartmayın

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cizre ilçesinde Dicle Nehri kenarında düzenlenen iftar programına katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, yoğun Şırnak programının arasında İstanbul’a giderek Yenikapı’da düzenlenen “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingine katıldığını, ardından tekrar Şırnak’a döndüğünü söyledi.

Soylu, Doğu ve Güneydoğu’da 3 yıl öncesinde ve daha eski dönemlerde korku ve kaosun hakim olduğunu, insanların ikindi namazından sonra dışarıya çıkmaktan korktuğunu, okulların öğretmensiz, hastanelerin doktorsuz kaldığını, şimdiyse insanların geç saatlere kadar huzur ve güven içinde, korkmadan sokaklarda gezdiğini öne sürdü.

“ŞIRNAK’TA 10 BİN 500 BİNA YÜKSELİYOR”

Soylu, bugünün dünden daha güzel olduğunu, yarının da bugünden daha güzel olacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Bilmenizi isterim ki önümüzde büyük bir imtihan var. Birilerinin iştahını kabartmayın. Çünkü biz 6-7 Ekim olaylarında insanların oturdukları evlerin ne hale geldiğini gördük. Cizre’de, Şırnak’ta, Yüksekova’da, Hakkari’de bu bölgenin tamamında binalar yükseliyor. 10 bin 500 bina sadece Şırnak’ta yapılıyor. Bu devletin ve hepimizin gösterdiği kararlılığın tecellisidir.”