Bakan Soylu seçim sürecinde alınacak 'önlemler'i açıkladı: 765 TOMA, 74 helikopter, 18 İHA, 6 keşif uçağı...

İçişleri Bakanı Soylu, 24 Haziran seçimleriyle kampanya süreci ve seçim gününde alınacak 'önlem'leri açıkladı.

Bakan Soylu seçim sürecinde alınacak 'önlemler'i açıkladı: 765 TOMA, 74 helikopter, 18 İHA, 6 keşif uçağı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı’nca düzenlenen “Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı”ndaki konuşmasında, 24 Haziran’daki seçimlerde alınacak ‘güvenlik önlemleri’ni açıkladı.

Bu seçimin yeni hükümet sisteminin ilk seçimi olacağını söyleyen Soylu, “Mevzuat itibarıyla birtakım yenilikler var. Ayrıca yaşanan gelişmelerden, yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki dünyanın hemen her yerinden, uluslararası toplum tarafından da yakından takip edilen bir seçim. Dolayısıyla her zamankinden daha ağır bir sorumluluk bizi beklemektedir. Haliyle her zamankinden daha büyük bir dikkat, daha fazla bir özen göstermek durumundayız.” diye konuştu.

Sosyal medya kullanıcılarına gözdağı veren Soylu, “Ayrıca dijital ortamdaki güvenliği de tesis etmek maksadıyla, özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provokasyonların ortaya getirilmesi, dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da ilgili birimlerimiz görevleri başında olacaktır.” dedi. ​”Esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin özgürce yapılabileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir.” diyen Soylu seçim günü tedbirleri kapsamında da kolluk birimlerinin bütün izinlerinin kaldırılacağını belirtti.

Soylu, hali hazırda 264 bin 526 emniyet personeli, 195 bin 695 jandarma, 50 bin 793 güvenlik korucusu ve 19 bin 993 gönüllü güvenlik korucusuyla beraber toplam 531 bin 7 personelinin seçim günü görev başında olacağını söylerken bunun yanı sıra  74 helikopter, 18 İHA ve 6 insanlı keşif uçağı ile 765 TOMA’nın gerek seçim günü gerekse kampanya döneminde kullanılacağını dile getirdi.