Bakan Soylu: İstesek robot yapardık ama bize polis lazım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin göç ve uyuşturucu yolları üzerinde olduğunu ve bunlarla mücadele ettiklerini anlatırken ilginç ifadeler kullandı.

Bakan Soylu: İstesek robot yapardık ama bize polis lazım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin göç güzergahı olduğunu belirtirken, “Allah’ın izniyle bütün bunlarla mücadele edecek güç de akıl da bizde. Eğer biz bu işleri merhametimizle yönetmeseydik, polis yetiştiremezdik robot imal ederdik ama bize polis lazım” dedi.

Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’nde düzenlenen 16’ıncı Dönem Mezuniyet törenine katılan Süleyman Soylu, “Dünyanın bütün risklerini sırtımızda taşıyoruz. Göç yolları bizde, uyuşturucu yolları bizde, kaçak göçmenlerin güzergahları bizde ama Allahın izniyle bütün bunlarla mücadele edecek güç de akıl da bizde. Eğer biz bu işleri merhametimizle yönetmeseydik, polis yetiştiremezdik robot imal ederdik ama bize polis lazım. Bize merhametli, vicdanlı suçluyla masumu ayıran, hukuktan ayrılmayan ve milletin selameti söz konusu olduğunda şehadete koşan polisler lazım” dedi.