Bakan Sarıeroğlu: Seçim çalışmalarını kesinlikle devlet imkanlarıyla gerçekleştirmeyecek ahlaka sahibiz

Her seçimde olduğu gibi tüm devlet olanaklarını propaganda çalışmaları için seferber eden AKP'de Bakan Jülide Sarıeroğlu'ndan tuhaf bir çıkış geldi.

Bakan Sarıeroğlu: Seçim çalışmalarını kesinlikle devlet imkanlarıyla gerçekleştirmeyecek ahlaka sahibiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Adana’da bir otelde partisinin güdümündeki HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı sendika temsilcileri ve üyeleriyle, kahvaltıda bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada TÜİK’in açıkladığı resmi işsizlik rakamlarını hatırlatan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

“İşsizlik oranımız 10.1 olmuş. İstihdam kapasitemizi, istihdam oranlarımızı daha da arttıracağız. Bir numaralı gündem maddemiz istihdam. İnşallah insan onuruna yaraşır, çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinin korunduğu, ‘düzgün işler’ dediğimiz ILO’nun da tanımları çerçevesinde, bu işlerin arttırılması için işçi, işveren ve tüm kesimler seferberlik halinde çalışmaya devam edeceğiz.”

“İSTEMESEK DE YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Sarıeroğlu’nun konuşmasında dikkat çeken diğer konu ise 24 Haziran seçimleri ile ilgili partisinin yaptığı çalışmalara ilişkin oldu. Başta AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği mitingler olmak üzere, Hükümet üyeleri ve valiler de aralarında kamu görevlileri AKP lehinde aktif şekilde seçim çalışmalarına katılırken Sarıeroğlu, “Biz seçim çalışmalarını kesinlikle devlet imkanlarıyla gerçekleştirmeyecek ahlaka sahibiz.” dedi.

Sarıeroğlu şunları söyledi:

“Biz, seçim çalışmalarını kesinlikle devlet imkanlarıyla gerçekleştirmeyecek ahlaka sahibiz. Bütün kampanyamızı kendi imkanlarımızla gerçekleştiriyoruz. Geldiğim günden itibaren ben bakanlık makam aracını kullanmıyorum. Normalde de zaten resmi bir program yoksa kırmızı plakayı kullanmayan zihniyet ve anlayışa sahibim. Gördünüz Suruç’ta yaşanan süreci, böyle bir süreçte de kampanyalarımızı yürütüyoruz. Biz istemesek bile, devlet ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanısınız, biz bunu yapmakla mükellefiz, yapmak zorundayız. Allah korusun sizin başınıza tatsız, küçük düşürücü bir olay gelirse bu Türkiye Cumhuriyeti üzerine gelmiş olacak.’ diyor. Bu nedenle çok az sayıda koruma arkadaşımla çalışıyorum. Burada da ekip almamaya özen gösteriyoruz.”