Bakan Pekcan'dan 'stokçuluk' yapılmasına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son dönemde işletmelerde stokçuluğa başlanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Pekcan'dan 'stokçuluk' yapılmasına ilişkin açıklama

Döviz kurlarında yaşanan ve son günlerde yeniden baş gösteren hareketlenmeyle birlikte piyasalarda ürünlerin stoklandığı bilgisi kaydedilmişti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yaptığı açıklamayla piyasalarda stokçuluğa gidildiğini doğrularken, “engelleyici tedbirler” almaya devam edeceklerini duyurdu.

Pekcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Son dönemde finansal piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsat olarak gören bazı spekülatörlerin çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları, stokçuluk vb.piyasa fiyat oluşumunu bozucu davranışlar gerçekleştirdikleri gündeme gelmektedir.” ifadelerini kullanırken, “Ticaret Bakanlığı olarak gelişmeleri anlık olarak takip ederek, piyasa dengesinin bozulmasını engelleyici tedbirleri almaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Daha önce İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, “Kimi işletmeler ve toptancılar son günlerde ekonomide yaşanan dalgalanmaları fırsat bilerek ürünlerini satmamakta ve haksız kazanç elde etmeye çalışmaktadır.” açıklamasında bulunmuştu.