Bakan Pakdemirli'den çiftçilere: 'Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır.'

Bursa’daki ziyaretleri kapsamında Karacabey ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada Karacabey Ziraat Odası binasının açılış töreninde yer aldı. Açılış törenine katılan Bakan Pakdemirli, "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle. Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı. Bunların hepsini biliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli'den çiftçilere: 'Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır.'

Bursa’daki ziyaretleri kapsamında Karacabey ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada Karacabey Ziraat Odası binasının açılış töreninde yer aldı. Açılış törenine katılan Bakan Pakdemirli, “Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle. Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı. Bunların hepsini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış törenindeki yaptığı konuşmada Pakdemirli “Bürokratlar ve genel müdürler ile Türkiye’deki tüm illeri ziyaret etmeye başladık. Bu sırada gördüm ki ufacık problemler, Ankara’ya varmadan dağ gibi oluyor. Bizim daha çok sahada olmamız, vatandaşa ve üreticiye dokunmamız lazım. Bizim tarım politikalarını yazarken danışmanlara ihtiyacımız yok. ‘En büyük danışmanımız, köylümüz ve çiftçimiz’ diyerek, 81 ili dolaşmaya başladım.” dedi.

Konuşmasının devamında çiftçinin polar sorunundan da bahseden Pakdemirli, ”Bununla ilgili şu an bir cevap veremiyorum ama bu konuyu çalışacağız. Eğer poları 12’ye sabitleyebilirsek üretim artacak gibi gözüküyor. Eğer üretimi artıracak, poları 12’ye sabitleyecek olursak şehir dışından gelen ürünler gelmemiş olacak. Gelirken bir hesabını yaptık, kârıyla zararı 3 aşağı 5 yukarı aynı. ‘O zaman bu iş olur’ dedik. İnşallah bir çalışalım, bununla ilgili müjdeyi veririz” dedi.

‘Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır.’

Çiftçilerin temel ihtiyaçlarının fiyatlarını düşürmek amacıyla çalışma yaptıklarını belirten Pakdemirli, “Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle. Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı. Bunların hepsini biliyoruz. Günbegün bütün üreticilerin üzerinde inanın sizlerin adına baskı kuruyoruz. ‘Tamam bir iki ay döviz kurları çok arttı ama şimdi geriye geldi. Hadi bunları düşürün’ diyoruz. Olmazsa olmazımız, Türkiye’nin üretimi, sizlerin üretmeniz. Bir ülkede tarım, savunma kadar önemli. Her şeyiniz olabilir, uçağınız, roketleriniz, hatta uzay mekiğiniz olabilir ama buzdolabı boşsa bunun bir anlamı yok. Buzdolabını dolduran da sizlersiniz. Gelecek yılın çok daha bereketli ve verimli olacağına inanıyorum” dedi.