Bakan Özhaseki yüzsüzlükte çığır açtı: İstanbul'u bu hale getiren CHP niye suçu üstüne almıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, partisi AKP'nin iktidarında daha da yaşanmaz hale gelen İstanbul'un durumundan CHP'yi sorumlu tuttu.

Bakan Özhaseki yüzsüzlükte çığır açtı: İstanbul'u bu hale getiren CHP niye suçu üstüne almıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaklaşık çeyrek asırdır kendi siyasi gelenekleri tarafından yönetilen İstanbul’un geldiği yaşanmaz halden önceki yönetimleri suçlayan ifadelerinde bir adım daha ileri gitti.

Yeni bakanlık binasında basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek 2017 yılında çevre ve şehircilik alanında yapılan çalışmalar ve 2018 yılı hedefleri hakkında konuşan Özhaseki, “İstanbul’u bu hale getirenler 4 dönem CHP belediyesi. 1994’e kadar CHP var. İstanbul’a ihanet ederken kendilerini hiç suçlu hissetmiyorlar mı?” dedi.

Özhaseki’nin akıllara durgunluk veren sözleri şöyle:

“1990 yılında İstanbul’daki kaçak yapılaşmayı görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği İstanbul’a ihanet konusu. 90’lı yıllarda İstanbul’u bu hale getirenler kimler, niye üstlerine suçu almıyorlar? İstanbul’u bu hale getirenler 4 dönem CHP belediyesi. 1994’e kadar CHP var. İstanbul’a ihanet ederken kendilerini hiç suçlu hissetmiyorlar mı?”