Bakan Kaya'dan 'kimyasal hadım' açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuklara yönelik cinsel istismarın artmasıyla gündeme gelen 'kimyasal hadım'ın sürekli değil, geçici olacağını belirtti.

Bakan Kaya'dan 'kimyasal hadım' açıklaması

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinin katılımıyla 5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Konferansı kapsamında Fas’ta bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk istismarına karşı cezai yaptırımlarıyla ilgili konuştu.

Kaya, cezai yaptırımların masada olduğunu belirtirken, “Yarın (bugün) Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ başkanlığında bakanlığımızdan 6 yetkilinin katılacağı bir komisyon toplantısı düzenleyeceğiz. Bakanlar kurulunda da konuyu gündeme getirdik, değerlendirmelerde bulunduk. Bu konuda cezai yaptırımların tekrar gözden geçirileceği bir toplantı olacak” dedi.

“DANIŞTAY DURDURDU, YENİDEN BAŞLATTIK”

Kimyasal kastrasyonun (kimyasal hadım) gündemde olduğunu aktaran Kaya, “Burada kişilerin sürekli cinselliklerinin bastırılması söz konusu değil, gündemde olan konu tıbbi tedavi ile geçici süreli baskılama. Bu konu üzerinde çalışılıyor. Adalet Bakanlığımız daha önce bir yönetmelikle bu konuda bir çalışma başlatmıştı. Danıştay’ın yönetmeliği durdurması ile yeniden bakanımızda yaptığımız değerlendirme sonucu tekrar bu çalışmayı başlattık” ifadelerini kullandı.